• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Liberalii reacţionează: Nu vom renunţa la legea lustraţiei şi vom insista pe acest proiect

    Liberalii reacţionează: Nu vom renunţa la legea lustraţiei şi vom insista pe acest proiect

    15.08.2012  

    După ce, ieri, premierul Vlad Filat a anunţat că PLDM a elaborat propria lege a lustraţiei, astăzi, liberalul Valeriu Munteanu, solicitat de InPROfunzime.md, a declarat că PL nu renunţă şi în septembrie vor veni cu acest proiect în Parlament. 

    "Cred că trebuie să privim în ordine cronologică şi logică. Când PL a venit cu proiectul privind condamnarea regimului comunist, anume PLDM umbla ca mărgica prin Parlament să scoatem sintagma ce ţinea de condamnarea persoanelor care au servit acelui regim. Noi vom insista pe acest proiect şi nu vom renunţa", a precizat liberalul. 

    Totodată, Valeriu Munteanu a menţionat că proiectul pe care îl vor înainta în septembrie în Parlament este gata. "Când vom reveni din vacanţă, vom înainta proiectul. Sunt curios dacă proiectul liberal democraţilor va ajunge în Parlament înainte de vizita lui Vlad Filat la Moscova sau după", a specificat Munteanu. 

    De asemenea, deputatul liberal consideră că cel mai important, până la urmă, este ca această lege să fie adoptată. "PLDM va veni cu proiectul lor, noi cu al nostru, dacă ambele vor fi bune le vom comasa în a doua lectură şi vom vota legea. Important este ca să avem şi susţinerea Partidului Democrat", a conchis Valeriu Munteanu. 

    Ieri, premierul Vlad Filat a anunţat că PLDM are elaborată legea lustraţiei şi nu va fi cazul să fie o competiţie, cine va înainta primul sau cine va avea întâietate.

    Săptămâna trecută, deputaţii liberali Ion Hadârcă şi Valeriu Munteanu au înregistrat la Parlament propunerea de a crea o Comisie de anchetă pentru examinarea situaţiei arhivelor Comitetului Securităţii de Stat (KGB) al RSSM.  

    Autorii propun ca respectiva Comisie de anchetă să prezinte Parlamentului până la 1 noiembrie 2012, un raport cu privire la numărul şi gradul de secretizare a dosarelor de agentură şi de informatori ale fostului KGB al RSSM, dosare care se află în arhivele Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Arhivei Naţionale a Republicii Moldova şi alte instituţii ale statului.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com