• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Tablă de şah gigant în centrul Chişinăului. Dorin Chirtoacă - Preşedinte de onoare al Academiei Naţionale de Şah din Moldova

    Tablă de şah gigant în centrul Chişinăului. Dorin Chirtoacă - Preşedinte de onoare al Academiei Naţionale de Şah din Moldova

    08.08.2012  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea unei table de şah de 16 metri pătraţi, amplasată în Scuarul Catedralei. Acţiunea vine în ajutor pasionaţilor „sportului minţii" să poată profita de un joc în aer liber, astfel încât, în spaţiul public să existe mai multă interacţiune, mai multă activitate sănătoasă. Piesele sunt confecţionate din lemn, au înălţimea de 50-100 cm şi pot fi manevrate uşor.

    Edilul capitalei a ţinut asă menţioneze că şahul este un sport al strategiei, al minţii. "Pentru noi în special, cei din Republica Moldova, cred că e binevenit să reuşim să gândim cu 2-3 paşi înainte, aşa cum se întâmplă în şah. Şi acest sport să ne ajute să fim pregătiţi în tot ceea ce avem de făcut în continuare", a spus Dorin Chirtoacă. 

    În cadrul evenimentului, primarului Capitalei i-a fost conferit titlul de „Preşedinte de onoare al Academiei Naţionale de Şah din Moldova".

    Tabla de şah gigant a costat Primăria 30 mii lei şi va rămâne amplasată în preajma Catedralei pe durata sezonului estival.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com