• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu solicită corectitudine şi transparenţă în organizarea şi desfăşurarea sesiunii de Bacalaureat 2012

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu solicită corectitudine şi transparenţă în organizarea şi desfăşurarea sesiunii de Bacalaureat 2012

    03.05.2012  

    Viceprim – ministrul Mihai Moldovanu a prezidat astăzi o şedinţă cu privire la organizarea şi desfăşurarea sesiunii de Bacalaureat 2012. La şedinţă a fost prezenţi reprezentaţii Agenţiei de Evaluare şi Examinare, Centrul pentru combaterea crimelor economice şi corupţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport, mun.Chişinău.

    De asemenea, la discuţii au participat şi Felicia Rusu, elevă a clasei XII de la Liceul Teoretic "M. Eminescu", reprezentantul Consiliului Local al copiilor şi tinerilor, Nicolae Straciuc, reprezentantul părinţilor, Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" şi Daniel Vodă, student USM în anul I.

    Viceprim-ministrul a atenţionat că intrăm într-o perioadă foarte responsabilă, cea legată de sfârşitul anului şcolar 2011-2012, şi începutul examenelor de absolvire, sesiunea 2012. Astfel, elementele în procesul de organizare şi desfăşurare trebuie să fie caracterizate de echitate, corectitudine şi transparenţă.

    Ministerul Educaţiei a prezentat informaţii detaliate cu privire la organizarea examenelor de BAC şi despre modificările introduse anul acesta în procedura naţională de evaluare.

    Mihail Şleahtiţchi a relatat despre modul în care se vor desfăşurărea examenelor din perioada 5-22 iunie 2012 şi a punctat că toate documentele au fost consultate cu instituţiile de învăţământ, direcţiile raionale/ municipale şi au fost plasate pe paginile web a Agenţiei de Evaluare şi Examinare (AEE) şi a Ministerului Educaţiei.

    Este elaborat proiectul de ordin privind constituirea Centrelor de bacalaureat. Se preconizează instituirea a 160 de centre, anul acesta, dintre care: 152 în licee teoretice, 7 - în gimnazii şi 1 centru în Şcoală profesională.

    Toate activităţile pe plan naţional cu referire la organizarea şi desfăşurarea examenelor sunt coordonate de către Comisia Naţională de Examene, condusă de preşedintele Comisiei - ministrul educaţiei şi vicepreşedinte - directorul AEE.  Membri ai Comisiei sunt manageri şi cadre didactice cu experienţă în domeniu.

    În curând, va fi lansată Campania de responsabilizare anticorupţie, anti copiat, care va consta din difuzarea a 4 spoturi: anticorupţie, anti copiat, anti plagiat, un manifest împotriva corupţiei. Vor fi deschise două linii telefonice, care vor sta la dispoziţia celor care cunosc cazuri de corupţie în sistemul de învăţământ şi vor să le raporteze. De asemenea, vor fi realizate săptămânal emisiunile TeleBAC şi RadioBAC.

    Ministrul Educaţiei  a specificat că desfăşurarea examenelor depinde mult de climatul propice din instituţii, moralitatea şi responsabilitatea liceenilor, părinţilor şi administraţiei Centrelor de BAC.

    Alexei Secrieru, Vice-director CCCEC a informat că până la moment în adresa Centrului nu au parvenit sesizări din partea părinţilor cu privire la careva nereguli sau colectări de bani  în licee, spre deosebire de aceiaşi perioadă a anului trecut.

    Mihai Moldovanu a menţionat despre necesitatea creării unui climat psihologic adecvat şi prielnic candidaţilor pre-examen şi în timpul acestora, şi de a comunica suplimentar cu  buneii, îngrijitorii copiilor, ai căror părinţi sunt plecaţi peste hotare, vizavi de Calendarul examenelor, pentru asigurarea prezenţei candidaţilor la examene.

    La finele şedinţei, Viceprim-ministrul a solicitat responsabililor mai multă calitate în realizarea probelor de evaluare, cu evitarea "itemelor surpriză", care nu fac parte din programele de studii şi deplină obiectivitate în aprecierea şi notarea cunoştinţelor elevilor.

    De asemenea, Mihai Moldovanu a urat candidaţilor mult succes, emoţii pozitive şi multă încredere în forţele proprii.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com