• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primul troleibuz urmează a fi asamblat la Chişinău până la 15 iunie

    Primul troleibuz urmează a fi asamblat la Chişinău până la 15 iunie

    02.05.2012  

    Primul troleibuz urmează a fi asamblat la Chişinău până la 15 iunie. Solicitarea vine din parte edilului capitalei, Dorin Chirtoacă şi a fost făcută astăzi, 2 mai, în cadrul şedinţei operative de la Primărie.

    Potrivit Șefului Regiei Transport Electric (RTE), Gheorghe Morgoci, există hotărârea de Guvern prin care piesele necesare asamblării sunt scutite de TVA și rămâne ca să fie încheiat contractul de livrare a caroseriilor de troleibuz  din Minsk, Belorus.
     
    Primăria Chișinău a semnat în data de 13 octombrie anul trecut, un Acord cu Întreprinderea Municipală Regie Transport Electric și compania belorusă Belcommunmaș în privința asamblării troleibuzelor la Chișinău. Mașinile vor fi asamblate în secția reparații a RTE.
     
    Potrivit Acordului, în anul curent, urmează a fi asamblate la Chișinău 30 de troleibuze noi. Primăria susține că va aambla în acest an 10 troleibuze noi. Volumul investițiilor necesare pentru producerea celor 10 de troleibuze se estimează la 13 milioane euro. Ulterior, în cadrul proiectului de asamblare a troleibuzelor, la Chișinău ar putea fi produse piesele pentru troleibuze.
     
    Potrivit Primăriei Chișinău, troleibuzele asamblate vor acoperi necesitățile capitalei, iar ulterior vor fi propuse municipiului Bălți și orașului Tiraspol.
     
    În 2011, Primăria Chișinău a procurat 102 troleibuze  belaruse. Proiectul a fost finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Investiţii şi Uniunea Europeană. În acest sens a fost acordat un credit de 10 milioane de euro, alte 3 milioane reprezintă un grant.

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com