• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere cu noul ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova

    Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere cu noul ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova

    25.04.2012  

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a primit marţi, 24 aprilie, la sediul Ministerului Apărării, vizita de lucru a ambasadorului Cehiei în Republica Moldova, E.S. Jaromir Kvapil, care l-a prezentat pe colonelul Jiri Kares, noul ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova, cu sediul la Kiev.

    Ministrul Apărării l-a felicitat pe colonelul Jiri Kares cu ocazia numirii în funcţie şi i-a urat succes în exercitarea mandatului său. Vitalie Marinuţa a opinat că relaţiile de prietenie între Republica Moldova şi Cehia sunt o premisă bună pentru dezvoltarea colaborării bilaterale pe principiul egalităţii şi respectului reciproc.

    La rândul său, colonelul Jiri Kares a declarat că pentru el este un privilegiu să deţină funcţia de ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova, iar ţara sa va pleda şi în continuare pentru un parteneriat eficient cu Republica Moldova.

    În finalul întâlnirii, părţile au apreciat oportunitatea de a schimba opinii şi s-au pronunţat pentru promovarea raporturilor bilaterale reciproc avantajoase. Moldova şi Cehia au stabilit relaţii diplomatice la 23 februarie 1993, iar colaborarea moldo-cehă în domeniul militar a fost iniţiată în 1998.

    De menţionat că aceasta este prima vizită a noului ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova. Colonelul Jiri Kares are 48 de ani, este căsătorit şi educă un fecior. Anterior, funcţia de ataşat militar al Cehiei în Republica Moldova a fost deţinută de colonelul Zdenek Kubicek.

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com