• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Anatol Șalaru: Demarează lucrările de reabilitare a drumului național Chișinău-Giurgiulești-frontiera cu România și pe sectorul Comrat-Ciumai

    Anatol Șalaru: Demarează lucrările de reabilitare a drumului național Chișinău-Giurgiulești-frontiera cu România și pe sectorul Comrat-Ciumai

    24.04.2012  

    La 19 aprilie 2012, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor  a efectuat  vizită de lucru în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. În cadrul vizitei, a avut o întrevedere cu Bașkanul regiunii, Mihai Formuzal, cu care a discutat  despre colaborarea dintre minister și autonomie privind acordarea de asistență tehnică în vederea elaborării proiectelor de infrastructură a drumurilor locale.

    Ministrul și-a arătat disponibilitatea pentru continuarea relațiilor de colaborare existente menționând că, în acest an vor fi demarate lucrările de reabilitare a drumului național M3 Chișinău-Giurgiulești- frontiera cu România și pe sectorul Comrat –Ciumai unde vor fi reconstruiți 55 km de drum, iar pentru viitor se preconizează construcția unui drum de ocolire a orașului Comrat de cca 17 km în valoare de 16 mln de lei.

    Tot în 2012, din mijloacele Fodului Rutier pentru întreținerea drumurilor din Găgăuzia au fost alocate cca  44  mii lei. În acest context, oficialul a enumerat mai multe drumuri prioritare pe care vor fi executate lucrări de reparație curentă și întreținere a drumurilor. Este vorba despre  M3 Chișinău-Giurgiulești- fr. Cu România,R35 Basarabeasca-Comrat, R37 Ceadâr-Lunga-Comrat –Cantemir, R 31 Căușeni-Tarutino(Ucraina), R36 Basarabeasca-Ceadâr-Lunga-Taraclia, Ceadîr-Lunga –Comrat-Cantemir, Vulcănești-Cahul-Taraclia, drumul de ocolire a orașului Vulcănești, etc.

    Pe toate aceste segmente de drum urmează să fie desfășurate lucrări de plombare a gropilor, restabilirea îmbrăcămintei rutiere din pietriș și plombarea cu beton asfaltic.

    Cu referire la contracarea transportului ilicit de călători, subiect abordat de transportatorii din regiune  care desfășoară o activitate conform legislației, Ministrul a sugerat conducerii  să organizeze grupuri de lucru care să staționeaze pe principalele artere și să efectueaze controale asupra transportului interurban de pasageri.

     În vederea diminuării problemelor ce țin de domeniul transportului auto, șeful de la Minister e precizat că a fost elaborat Codul Transporturilor Rutiere care presupune să realizeze un sistem de de management instituţional performant şi eficient în domeniul transporturilor rutiere şi instituirea unui mecanism de acces şi efectuare a profesiei armonizat cu aquisul comunitar european şi adecvat stimulării unui mediu concurenţial favorabil.

    La sfârșitul vizitei de lucru, Ministrul Anatol Șalaru a primit în audiență cetățenii.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com