• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa în discuţie cu deputaţii cehi

    Vitalie Marinuţa în discuţie cu deputaţii cehi

    18.04.2012  

    Aspectele colaborării bilaterale între Republica Moldova şi Republica Cehă, în special în domeniul de apărare şi securitate, au fost discutate astăzi de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei deputaţilor din Parlamentul ceh, aflaţi într-o vizită de lucru la Chişinău.

    În acest context, ministrul Apărării a remarcat nivelul cooperării bilaterale cu Republica Cehia pe segmentul militar şi s-a arătat convins că stadiul actual al relaţiilor bilaterale în domeniul apărării va fi dezvoltat. Totodată, Vitalie Marinuţa şi-a exprimat recunoştinţa pentru oportunităţile de perfecţionare profesională a militarilor Armatei Naţionale în instituţiile de profil din Cehia.

    În cadrul întrevederii, ministrul moldovean al Apărării a informat parlamentarii cehi despre procesele de reformare a sectorului de apărare în Republica Moldova, precum şi despre reformele din Armata Naţională. „Scopul final al acestor schimbări constă în crearea unui sistem viabil de apărare, care va permite asigurarea independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova, pe plan intern, iar pe plan extern crearea, în colaborare cu partenerii noştri a unui sistem de securitate atât în regiune cât şi în plan mondial”, a accentuat Vitalie Marinuţa.

    La rândul său, David Vodrazka, preşedintele Comisiei, membrul al grupului parlamentar de prietenie cu Statele Europei de Sud-Est, a declarat că ţara sa va pleda şi în continuare pentru un parteneriat eficient cu Republica Moldova.

    „Această întrevedere denotă deschiderea pe care o manifestă conducerea Ministerului Apărării faţă de colaborarea bilaterală. Consider că nivelul de cooperare poate fi dezvoltat pe diverse dimensiuni şi suntem dispuşi să identificăm mecanismele necesare pentru o cooperare mai dinamică în viitor”, a declarat domnul Vodrazka, care a mulţumit ministrului Apărării pentru atenţia acordată relaţiilor moldo-cehe.

    În finalul întâlnirii, demnitarii au apreciat oportunitatea de a schimba opinii şi s-au pronunţat pentru promovarea raporturilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Cehă, cu precădere în domeniul de apărare ca parte însemnată a cooperării interstatale.

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com