• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Un militar al Armatei Naţionale a devenit vicecampion european

    Un militar al Armatei Naţionale a devenit vicecampion european

    17.04.2012  
     Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, a înmânat astăzi 17 aprilie, epoleţii de „locotenent”, plutonierului Oleg Sîrghi, care a cucerit medalia de argint la Campionatul Europei la haltere, desfăşurat în Turcia.

    În cadrul întrevederii, ministrul Vitalie Marinuţa a menţionat rezultatele sportivilor moldoveni la campionatele europene, accentuând că: „Ministerul Apărării a susţinut şi va susţine sportul de performanţă în continuare. Noi ne mândrim că un reprezentant al Armatei Naţionale a ocupat locul doi la campionatul european, iar întrevederea de astăzi vine ca o stimulare pentru sportivul militar Oleg Sîrghi, pentru obţinerea unor rezultate mai bune la următoarele competiţii internaţionale. Totodată vreau sa aduc sincere mulţumiri antrenorilor, care au educat şi instruit un campion al Armatei Naţionale”.

    Vice-campionul european Oleg Sîrghi, militar în cadrul Batalionului de Gardă al Armatei Naţionale, a comunicat că deja este pregătit moral şi fizic pentru următoare etapă, asigurând pe cei prezenţi, că la Jocurile Olimpice 2012 va depune eforturi considerabile, pentru obţinerea rezultatelor înalte, în aşa mod promovând imaginea ţării şi Armatei Naţionale.

    La rândul său, preşedintele federaţiei naţionale de profil, Tudor Casapu, fostul campion olimpic, consideră că prin antrenamente şi multă perseverenţă, tânăra generaţie de sportivi moldoveni se vor evidenţia prin rezultate bune la Jocurile Olimpice 2012, ce se vor desfăşura vara în Londra, Marea Britanie.

    Oleg Sîrghi a devenit premiant şi în cele două probe separate, aducând în palmaresul Republicii Moldova o medalie de argint, la proba de aruncat, cu rezultatul de 146 kg, şi una de bronz la smuls, cu rezultatul de 116 kg.

    În 2011, la Campionatul Europei din Kazan, Rusia, Oleg Sîrghi a cucerit medalia de aur în categoria de 56 kg.

    www.army.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com