• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Militari trecuţi în rezervă cu onoruri

    Militari trecuţi în rezervă cu onoruri

    10.04.2012  

    După 12 luni de stagiu militar în Armata Naţională, peste 60 de militari care au obţinut rezultate înalte la pregătirea de luptă şi s-au remarcat prin disciplină şi conduită ostăşească exemplară au fost trecuţi în rezervă cu onoruri. În cadrul unei ceremonii desfăşurate luni, 8 aprilie, în Tabăra Militară 142, militarii fruntaşi au fost distinşi cu diplome de onoare şi insigne militare, iar părinţii lor au primit scrisori de mulţumire din partea conducerii Armatei Naţionale.

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa i-a felicitat pe ostaşii fruntaşi cu ocazia trecerii în rezervă şi le-a mulţumit pentru serviciul militar impecabil. De asemenea, Vitalie Marinuţa i-a îndemnat pe militarii care au încheiat cu succes stagiul militar să aplice calităţile pe care le-au obţinut în armată în viaţa civilă, iar faptele bune să vorbească pentru ei pentru tot restul vieţii.

    „În Armata Naţională aţi fost educaţi în spiritul valorilor naţionale, de devotament şi credenţă faţă de Patrie şi poporul Republicii Moldova. În poligoanele militare v-aţi format deprinderi temeinice în utilizarea armamentului şi a tehnicii de luptă, iar sub îndrumarea comandanţilor, aţi descoperit tainele artei militare, onoarea şi camaraderia ostăşească”, a accentuat ministrul Apărării, care s-a arătat convins că ostaşii trecuţi în rezervă vor purta de acum înainte tricolorul şi simbolurile ţării în suflet.

    Potrivit şefului Direcţiei personal, colonel Eduard Ohladciuc, alţi 700 de militari în termen din cadrul Armatei Naţionale urmează să fie trecuţi în rezervă pînă în luna iulie. Locul acestora în unităţile militare va fi luat de recruţii care vor fi încorporaţi începînd cu 25 aprilie, ziua în care demarează încorporarea de primăvară în Forţele Armate.

    Potrivit sarcinii de încorporare stabilită de Guvernul R. Moldova, la încorporarea de primăvară — vară 2012, în Armata Naţională urmează să fie recrutaţi 1300 de tineri. Încorporarea tinerilor în serviciul militar în termen se desfăşoară de patru ori pe an, iar durata stagiului militar în Forţele Armate este de 12 luni.

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com