• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul mediului Gheorghe Şalaru a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova

    Ministrul mediului Gheorghe Şalaru a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova

    10.04.2012  

    La 9 aprilie 2012, ministrul mediului Gheorghe Şalaru a avut o întrevedere cu Excelenţa sa, Mehmet Selim Kartal, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, care a efectuat o vizită  de curtoazie la Ministerul Mediului.

    Vizita a avut ca scop asigurarea unei continuităţi în cooperarea moldo-turcă, unul dintre principalele domenii de colaborare fiind mediul ambiant.

    În cuvântul său de salut ministrul mediului Gheorghe Şalaru şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu extinderea colaborării între statele noastre care au un obiectiv comun – realizarea politicii de integrare europeană, precum și a ținut să mulţumească Guvernului Turciei pentru susţinerea acordată în soluționarea problemelor de mediu în UTA Găgăuzia.

    Un subiect aparte al discuțiilor la constituit dialogul pe marginea domeniilor prioritare de dezvoltare a Republicii Moldova și în special managementul resurselor acvatice, în sensul asigurării populaţiei cu apă potabilă şi servicii de canalizare. În acest sens fiind menționat că și Republica Turcia şi-a adus aportul la soluţionarea acestei probleme, oferind asistenţă ţării noastre în realizarea Proiectului de aprovizionare cu apă potabilă a oraşului Ciadâr-Lunga.

    Totodată, în scopul extinderii relaţiilor de colaborare cu partea turcă, s-a ajuns la înțelegerea elaborării proiectului de Memorandum de colaborare bilaterală în domeniul protecţiei mediului, care urmează a fi semnat cu Ministerului Mediului din Turcia.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com