• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  La propunerea PL, 7 aprilie a fost desemnată drept ”Ziua Libertății”

    La propunerea PL, 7 aprilie a fost desemnată drept ”Ziua Libertății”

    05.04.2012  

    Parlamentul a desemnat 7 aprilie drept ”Ziua Libertății” (Ziua de comemorare a tinerilor care au manifestat pașnic în numele libertății și democrației ). O hotărâre în acest sens a fost aprobată joi, 5 aprilie, cu votul deputaților din Alianța pentru Integrarea Europeană și al deputatului neafiliat Mihai Godea. Cei trei deputați ai grupului socialiștilor au votat împotriva acestei hotărâri.

    Deputatul liberal, Corina Fusu, autorul proiectului, a declarat că Ziua Libertății va fi declarată în semn de recunoștință față de tinerii care au protestat pașnic și în memoria persoanelor care au avut de suferit pentru convingerile sale politice. ” Acum trei ani, tinerii au ieșit în stradă pentru a reveni la o cale liberă și democratică”,  declarat Corina Fusu. Potrivit legiuitorului, faptul că în prezent există un Parlament democratic se datoreaza acelor tineri, care au protestat la 7 aprilie 2009.
     
    (...)

    ARENA precizează că miercuri, 4 aprilie, Guvernul a alocat 632 mii de lei pentru acordarea de indemnizații unice în valoare de 5 și, respectiv, 7 mii de lei pentru 73 de persoane civile şi 43 de colaboratori ai organelor de drept care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009.

    Potrivit unui raport recent al Amnesty International, în timpul protestelor din 7 aprilie 2009 au fost reținute peste 600 de persoane.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com