• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Iniţiativa liberalilor votată în Parlament: publicitatea va fi difuzată obligatoriu în limba română

    Iniţiativa liberalilor votată în Parlament: publicitatea va fi difuzată obligatoriu în limba română

    05.04.2012  

    Publicitatea va fi difuzată obligatoriu în limba română. O lege în acest sens a fost votată de deputați astăzi, 5 aprilie, în lectură finală.Ea prevede că agențiile de publicitate care nu se vor conforma, vor fi sancționate cu amenzi de până la 10 mii de lei.

    Precizăm că mesajele publicitare în alte limbi nu vor fi interzise. Toate afișele, anunțurile publice, textele de publicitate și alte texte de informare vizuală vor fi scrise în limba de stat și, în caz de necesitate, se traduc în rusă, iar în localitățile din UTA Găgăuzia –  în limba găgăuză sau în cea rusă. Literele mesajelor scrise în limba de stat nu trebuie să fie mai mici decît ale celor scrise în alte limbi.

    Parlamentarii au decis că prezentarea, producerea sau difuzarea publicităţii care nu întruneşte condiţiile prevăzute de legislaţia lingvistică urmează a fi sancţionată cu amendă de la 20 la 150 de unităţi convenţionale pentru persoana fizică sau cu amendă de la 300 la 500 de unităţi convenţionale pentru persoana juridică.

    Proiectul dat a fost propus de deputații PL, Valeriu Munteanu și Ana Guțu. Potrivit autorilor, acest are drept scop protejarea patrimoniului național lingvistic și asigurarea dreptului majorității vorbitori de limbă română la informare.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com