• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu: Instituţiile de cercetare trebuie să-şi racordeze tematica investigaţiilor la soluţionarea priorităţilor naţionale

    Mihai Moldovanu: Instituţiile de cercetare trebuie să-şi racordeze tematica investigaţiilor la soluţionarea priorităţilor naţionale

    04.04.2012  

    Viceprim – ministrul Mihai Moldovanu a participat ieri la Sesiunea a XIV-a a Asambleei Academiei de Ştiinţe a Moldovei. La eveniment a fost prezent Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova.

    Audienţa Asambleei a întrunit membrii Asambleei, membrii Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, rectorii şi directorii instituţiilor de cercetare, deputaţi, membri ai Guvernului, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, sectorul ONG.

    În cadrul reuniunii, Viceprim-ministrul a adus mulţumiri întregii comunităţii ştiinţifice din Republica Moldova pentru rezultatele atinse şi munca depusă, şi pentru eforturile mari în obţinerea statutului de ţară asociată la Programul Cadru 7 al Uniunii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi activităţi demonstrative.

    "Acestea ne oferă o multitudine de oportunităţi de a interacţiona plenipotenţiar cu lumea ştiinţifică globală, care va avea impact supra benefic pentru dezvoltarea societăţii noastre", a adăugat Mihai Moldovanu.

    Vicepremierul a evidenţiat necesitatea ca întreaga comunitate ştiinţifică să identifice priorităţile naţionale în ştiinţă şi inovare şi să monitorizeze raportul finanţe investite şi rezultate obţinute.

    "Fiindcă în unele domenii încă se realizează cercetări care nu reprezintă interes, din această cauză transferul tehnologic, pur şi simplu, lipseşte. Toate instituţiile de cercetare trebuie să-şi racordeze tematica investigaţiilor strict şi concret la soluţionarea priorităţilor naţionale", a specificat Viceprim - ministrul.

    La finele comunicării publice, Mihai Moldovanu şi-a expus dorinţa ca şi Moldova să devină un lider în inovare, cu cercetători competenţi  şi implicaţi în a mişca procesele înainte, pentru ca în final să avem sisteme de cercetare de cea mai bună calitate.

    Înaltul for academic a audiat discursul „Aderarea la Spaţiul de Cercetare European: oportunităţi şi perspective" prezentat de preşedintele AŞM, acad. Gheorghe Duca.

    În cadrul şedinţei, Secretarul ştiinţific general al AŞM, dr. hab., prof. univ. Ion Guceac, a prezentat raportul privind eficacitatea utilizării finanţelor publice şi rezultatele ştiinţifice principale obţinute în sfera ştiinţei şi inovării în anul 2011.

    Asambleea Academiei de Ştiinţe a Moldovei este organul suprem de conducere al comunităţii ştiinţifice, constituit din membri titulari, membri corespondenţi, doctori habilitaţi şi reprezentanţi ai universităţilor şi instituţiilor de cercetare, aleşi de adunările secţiilor de ştiinţe.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com