• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputatul Boris Vieru participă la Baku la sesiunea Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (EURONEST)

    Deputatul Boris Vieru participă la Baku la sesiunea Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (EURONEST)

    02.04.2012  

    Deputatul PL Boris Vieru, împreună cu o delegație a Parlamentului Republicii Moldova, participă la cea de-a doua sesiune ordinară a Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (EURONEST), care se va desfășura în perioada 1-4 aprilie 2012, în capitala Republicii Azerbaidjan, Baku.

    În ajunul sesiunii se vor convoca în ședințe Biroul și comitetele Adunării Parlamentare EURONEST – pentru Integrare Economică, Aproximarea și Convergența Juridică cu Politicile UE, pentru Securitatea Energetică, pentru Afaceri Politice, Drepturile Omului și Democrație, pentru Afaceri Sociale, Educație, Cultură și Societatea Civilă.

    Sesiunea va fi deschisă de către Ogtay Asadov, Președintele Parlamentului (Milli Mejlis) Republicii Azerbaidjan, după care va urma un mesaj video din partea Președintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Participanții la reuniune vor fi salutați de Boris Tarasiuk și Kristian Vigenin, co-președinți ai AP EURONEST, Stefan Füle, Comisar European pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Ilham Aliyev, Președintele Republicii Azerbaidjan.

    În cadrul sesiunii vor fi prezentate și luate în dezbatere mai multe proiecte de rapoarte referitor la provocările pentru viitorul democrației, inclusiv problema mass-media libere și independente în țările Parteneriatului Estic și UE, Acordurile comerciale dintre UE și Partenerii Europeni, inclusiv în Zonele de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și asistența UE în domeniu, consolidarea societății civile în țările Parteneriatului Estic, securitatea energetică, energia regenerabilă, eficiența energetică, infrastructura energetică și evoluțiile în domeniu în țările Parteneriatului Estic și UE.

    Participanții la sesiune urmează să adopte o serie de rezoluții și decizii, precum și planul de lucru pentru a doua jumătate a anului 2012 și pentru anul 2013.

    www.parlament.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com