• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Clubul Liberal Paris a aniversat Unirea Basarabiei cu România și 2 ani de la fondare

    Clubul Liberal Paris a aniversat Unirea Basarabiei cu România și 2 ani de la fondare

    28.03.2012  

    Membrii din Paris ai Partidului Liberal din Republica Moldova (Clubul Liberal Paris - CLP) au aniversat Unirea Basarabiei cu România în cadrul unei ședințe deschise la care au participat membrii CLP și simpatizanți ai PL.

    Vasile Calmațui, președintele CLP i-a salutat pe cei prezenți felicitându-i cu ocazia celebrării a 94 ani de la Unirea din 27 martie 1918. A ținut să amintească că CLP împlinește 2 ani și că fondarea în ziua Unirii nu este o coincidență. Președintele CLP a mai adăugat: "În prezent PL este unicul partid credibil, cu oameni onești, patrioți și după alegerea președintelui Republicii Moldova fiecare membru trebuie să contribuie pe deplin pentru consolidarea rândurilor și creșterea partidului".

    Alexandru Levițchi, vicepreședinte al CLP a prezentat realizările și acțiunile efectuate de CLP timp de 2 ani - multe mitinguri; participare activă în 3 campanii electorale; organizare de deplasări la meciuri de fotbal și concerte; colectări de fonduri; participări la conferințe, seminare, dezbateri... Interlocutorul a mai menționat: "Unele mitinguri au fost mediatizate în jurnalele de știri de la majoritatea posturilor TV din Republica Moldova. Sperăm că prin micile noastre fapte am dat exemplul către cetățenii rămași în republică".

    Nicolae Dragomir, vicepreședinte al CLP a invitat pe cei prezenți la un miting de comemorare a evenimentelor din aprilie 2009: "Vom protesta contra faptului că niciun polițist, niciun funcționar nu a fost tras la răspundere pentru tinerii uciși și maltratați în străzi și comisariate! Manifestarea va avea loc sâmbătă, 7 aprilie 2012, la ora 18:00 în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Paris".

    În partea festivă a ședinței a evoluat interpreta Margareta Luța și cântecele de suflet și patriotice au emoționat vizibil audiența. Au evoluat și alți participanți cu versuri și cântece, și s-a decis să fie organizate și în viitor întâlniri în cadrul unui cenaclu cu numele "Unirea".

    Participanții au fost invitați să continue serbarea Unirii la 1 aprilie în cadrul concertului festiv "Ziua Basarabiei la Paris", la care vor evolua Nicolae Glib și Vali Boghean & Band.

    Clubul Liberal Paris

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com