• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vasile Iovu, cetăţean de onoare al Chişinăului

    Vasile Iovu, cetăţean de onoare al Chişinăului

    21.02.2012  

    Naistul Vasile Iovu a devenit cetățean de onoare al Chișinăului. O hotârîre în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău în cadrul ședinței de marți, 21 februarie.

    Inițiativa de a-i conferi lui Vasile Iovu titul de cetățean de onoare al Chișinăului a venit din partea primarului general Dorin Chirtoacă în semn de omagiu pentru activitatea maestrului. Propunerea a fost suținută în unanimitate de consilierii municipali. "Având în vedere contribuţia pe care a adus-o la dezvoltarea culturii populare şi promovării naiului, instrumentul nostru naţional, cred că este necesar să-i conferim lui Vasile Iovu, titlul de Cetăţean de onoare", a declarat Dorin Chirtoacă.
     
    Vasile Iovu este un cunoscut naist, care s-a născut la 24 iulie 1950 la Bardar. A devenit primul naist profesionist din stânga Nistrului și primul profesor în clasa de nai a Academiei de muzică, autorul primei "Metode de nai" destinate invațamântului muzical mediu și universitar. Astăzi aria preocupărilor repertoriale, stilistice și de gen ale interpretului este foarte extinsă: muzica populară, simfonica, de cameră, ușoară. Beneficiind de înalta considerație a melomanilor, Vasile Iovu a concertat, în mai multe țări. Acasă meritele legendei naiului basarabean Vasile Iovu sunt apreciate cu titlul de Artist al Poporului, Profesor Universitar, Premiul Național și cea mai înalt distincție de stat " Ordinul Republicii".

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com