• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Priorităţile de politici pentru tineret şi sport pentru anii 2013-2015

    Priorităţile de politici pentru tineret şi sport pentru anii 2013-2015

    17.02.2012  

    Priorităţile de politici pentru tineret şi sport pentru anii 2013-2015 vor continua angajamentele asumate în programul de activitate a Guvernului pentru anii 2011-2014, o atenţie deosebită fiind acordată proiectelor de creare şi înbunătăţire a bazei tehnico-materiale a şcolilor şi centrelor sportive, dar şi constituirii Agenţiei Naţionale Anti-Doping. Declaraţia a fost făcută astăzi, în cadrul şedinţei grupului de lucru, responsabil de politica de cheltuieli pentru sectorul tineret şi sport în anii 2013-2015.

    Doresc să accentuez, că Ministerul Tineretului şi Sportului a stabilit din timp priorităţile pentru anul curent. Vorbesc de management efectiv în activitatea tuturor instituţiilor din subordinea ministerului şi acordarea unei atenţii sporite şcolilor sportive – instituţiilor care identifică tinerele talente sportive şi pregătesc pe parcursul anilor viitorii campioni, atît la nivel naţional, cît şi la cel internaţional. Urmează să fim mai insistenţi, atunci cînd vorbim şi de instituirea Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

    Totodată, solicit colegilor de la minister să stabilească priorităţile pentru următorii ani, astfel încît activitatea noastră, per ansamblu, să corespundă cerinţelor programului de guvernare, dincolo de provocările pe care le vom mai avea, cu siguranţă,  - a declarat Ministrul Ion Cebanu.

    Reuniţi în grup de lucru, specialiştii de la Ministerul Tineretului şi Sportului au prezentat informaţii cu privire la evaluarea procesului Cadrului bugetar pe termen mediu (CBTM) pentru anii 2012-2014 şi măsurile de consolidare a procesului pentru etapa următoare (raportor Secţia finanţe şi evidenţă contabilă), precum şi priorităţile de politici publice pentru anii 2013-2015 (raportor Direcţia Analiză, Monitorizare şi Evaluare a Politicilor). La rîndul lor, coordonatorii CBTM (selectaţi din cadrul mai multor ministere) au schiţat Planul sectorial de cheltuieli pentru tineret şi sport în anii 2013-2015, ca parte componentă a strategiei sectoriale de cheltuieli în domeniul culturii, agrementului şi sportului. Documentul urmează a fi definitivat, după consultările cu direcţiile din cadrul ministerului, responsabile nemijlocit de politice şi strategiile pentru tineret şi sport, dar şi cu societatea civilă, inclusiv prin intermediul mass-mediei.

    Mă bucură iniţiativa de a organiza o astfel de şedinţă, - a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, la sfărşitul reuniunii grupului de lucru. Este o abordare corectă a strategiilor naţionale, inclusiv în domeniul tineretului şi sportului, prin consultări şi elaborări de politici la nivel sectorial. În această ordine de idei aş solicita un format mai extins pentru una din şedinţele apropiate, deoarece suntem obligaţi nu doar să identificăm problemele cu care ne confruntăm, dar şi să propunem mecanisme de realizare a planurilor strategice, cum ar fi construcţia Stadionului Republican şi alte proiecte de importanţă majoră pentru Republica Moldova. Veţi avea toată înţelegerea şi susţinerea din partea ministerului, - a conchis Ion Cebanu.

    De notat că Ministerul Tineretului şi Sportului a elaborat acum doi ani Planul de Dezvoltare Strategică (PDS) pentru anii 2012-2014. Totodată, MTS susţine şi procesul de elaborare a Cadrului bugetar pe termen mediu (CBTM), care stabileşte ţintele multi-anuale, determină resursele şi cheltuielile bugetului public naţional conform principiului unităţii. Potrivit specialiştilor, proiectul CBTM vine să identifice atît priorităţile în domeniile-cheie de dezvoltare a statului, cît şi sursele financiare necesare pentru realizarea celor mai importante proiecte.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com