• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa - Ministrul care toată viaţa a muncit în acelaşi loc

    Vitalie Marinuţa - Ministrul care toată viaţa a muncit în acelaşi loc

    14.02.2012  

    Activează în domeniul pe care l-a ales încă din adolescenţă deja de 24 de ani. Este domeniul în care se regăseşte şi nu-şi închipuie că s-ar putea ocupa cu altceva. Fiind în sistem, a parcurs toate treptele ierarhice – de la cel mai jos nivel până la ministru.

    Este vorba despre Vitalie Marinuţa, ministrul Apărării, care a povestit, într-un interviu acordat reporterului TRIBUNA, cum şi-a început cariera.

    „Practic, toată viața mea am lucrat în cadrul Armatei. Am început să muncesc oficial la 22 de ani, imediat după absolvirea Școlii Militare a Trupelor Aeroportate din Reazani, Federația Rusă. Prima funcţie ocupată a fost cea de comandant de pluton în cadrul Armatei Naționale, în batalionul Destinație Specială”, povesteşte ministrul.

    Vitalie Marinuța susţine că milităria este profesia în care se regăsește și de care îl leagă cele mai frumoase amintiri. „Cea mai deosebită amintire e legată de perioada când eram Comandantul Batalionului 22 „Căști albastre”. Atunci, am format prima unitate care trebuia să activeze după standarde internaționale”, afirmă Vitalie Marinuţa.

    Ministrul Apărării susţine că, începând cu vîrsta de 15 ani, nu s-a gândit niciodată la altceva decât la militărie. „Îmi place ceea ce am făcut şi ce fac. Chiar dacă acum sunt în domeniul politic, funcţia pe care o deţin este politico-militară. Voi continua să muncesc în acest domeniu, atât cât voi fi necesar statului și poporului”, afirmă Vitalie Marinuţa.

    www.tribuna.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com