• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Forumul ONG-urilor de mediu din Republica Moldova

    Forumul ONG-urilor de mediu din Republica Moldova

    14.02.2012  

    Ministrul mediului Gheorghe Şalaru a participat la Ediţia anului 2012 a Forumului ONG-lor de mediu din Republica Moldova, care s-a desfăşurat recent la Chişinău. La eveniment au participat reprezentanţi ai ONG-ri de mediu, inclusiv din regiunile din stânga Nistrului, colaboratori ai Ministerului Mediului şi subdiviziunilor sale, reprezentanți ai ONG-lor internaţionale şi mass-media.

    Forumul a avut ca scop consolidarea organizaţiilor societăţii civile de mediu din Republica Moldova prin dialog, cooperare şi schimb de experienţă, fiind puse în discuţie  obiectivele ONG-urilor de mediu în cadrul  Strategiei de dezvoltare a ONG-urilor  pentru perioada 2012-2015.

    În cadrul Forumului au avut loc dezbateri pe marginea situaţiei actuale privind rolul ONG-lor de mediu la nivel local, regional şi internaţional. Discuţiile s-au axat de asemenea asupra promovării unor abordări noi în gestionarea deşeurilor, apelor şi calităţii solului, a perspectivelor dezvoltării societăţii civile şi rolului acesteia în dezvoltarea domeniului de activitate. În cadrul atelierelor tematice a fost  abordată o gamă largă de subiecte printre care: determinarea poziţiei ONG-urilor în domeniul dezvoltării durabile şi problemele de mediu, axate pe aspecte ce ţin de schimbările climatice, educaţia pentru dezvoltarea durabilă,  procesele de tranziţie către democraţie etc.

    La Forum a fost iniţiată procedura de semnare a Memorandumului de cooperare dintre Ministerul Mediului şi Asociaţiile Obşteşti de Mediu. Pentru cei interesaţi Memorandumul continuă să fie deschis spre semnare.
    Ministrul Gh. Şalaru a subliniat necesitatea continuării şi pe viitor a dialogului deschis între autoritatea centrală de mediu şi societatea civilă, informarea şi implicarea asociaţiilor obşteşti în procesul de adoptare a deciziilor, încurajării implicării reprezentanţilor ONG-urilor de mediu în activităţile de protecţie a mediului la nivel naţional şi regional, acordării granturilor organizaţiilor neguvernamentale pentru implementarea diverselor proiecte de mediu.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com