• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Start proiectului “Sisteme de încălzire pe bază de biomasă în localitățile rurale din Moldova”

    Start proiectului “Sisteme de încălzire pe bază de biomasă în localitățile rurale din Moldova”

    13.02.2012  

    Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu experții Agenției japoneze pentru cooperare internațională (JICA), sosiți în Republica Moldova pentru efectuarea studiului de fezabilitate al proiectului “Sisteme de încălzire pe bază de biomasă în localitățile rurale din Moldova”. Propunerea de proiect a fost remisă Guvernului Japoniei din partea Guvernului Moldovei în 2009 și prevede instalarea cazanelor pe bază de biomasă în 100 localități rurale. De asemenea, în cadrul proiectului va fi acordată asistentă tehnică pentru autoritățile naționale și locale privind utilizarea și menținerea instalațiilor pe bază de biomasă. 

    Discuțiile experților cu Ministrul Mediului s-au axat pe estimarea reducerilor de emisii a gazelor cu efect de seră generate în urma schimbului de combustibil cărbune - biomasă și elaborarea documentației de proiect respective. În rezultatul investigațiilor efectuate, experții japonezi vor prezenta ministerului Raportul Studiului de fezabilitate.

    Ministrul Mediului a exprimat susținerea unor asemenea proiecte, care pe lângă faptul că generează beneficii economice, sociale și de mediu, contribuie la schimbarea mentalității populației, îi ajută să acționeze rațional, să utilizeze resursele locale pentru necesitățile cotidiene de asigurarea cu agent termic.

    Partenerii locali ai experților JICA în efectuarea studiului de fezabilitate sunt experții de la proiectul 2KR, Oficiul Finanțării de Carbon, reprezentanți ai administrației publice locale.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com