• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Manifestările dedicate comemorării a 20 ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova

    Manifestările dedicate comemorării a 20 ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova

    13.02.2012  

    Vicepremierul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Comisiei guvernamentale pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate comemorării a 20 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova (1991-1992).

    În cadrul şedinţei, au fost abordate subiectele cu privire la eforturile întreprinse de către autorităţile responsabile în vederea realizării planului de acţiuni dedicate comemorării a 20 ani de la începutul conflictului armat de pe Nistru, inaugurarea în or. Cantemir a monumentului consacrat eroilor căzuţi în acţiunile de luptă.

    De asemenea, s-a discutat despre organizarea Conferinţei ştiinţifice consacrate comemorării, editarea cărţii privind istoria şi desfăşurarea acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, organizarea expoziţiilor tematice şi acordarea materialelor unice.

    În seria acţiunilor respective se mai înscriu programe TV şi radio care vor prezenta documentare, cronici, reportaje ale veteranilor, personalităţilor. TV Moldova 1 şi Radio Moldova vor reflecta toate evenimentele de comemorare desfăşurate pe parcursul lunilor februarie şi martie.

    Conform datelor prezentate de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, 345 de invalizi participanţi şi familii ale participanţilor decedaţi în acţiunile de luptă de pe Nistru vor beneficia de ajutoare materiale unice în mărime de 1000 lei până la 2 martie 2012.

    Comitetul pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate comemorării a 20 ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova se întruneşte săptămânal în vederea asigurării implementării planului de acţiuni. În perioada imediat următoare, până la 02.03.2012 membrii Comitetului se vor deplasa în localităţile de baştină ale combatanţilor-eroi trecuţi la cele veşnice, pentru a depune flori la morminte şi a se întâlni cu familiile acestora.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com