• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Valeriu Munteanu: Înţeleg de ce PL este ţinut departe de instrumentele legale, prin care poate fi dezlegat „misterul 7 aprilie”

    Valeriu Munteanu: Înţeleg de ce PL este ţinut departe de instrumentele legale, prin care poate fi dezlegat „misterul 7 aprilie”

    07.02.2012  

    În primăvara anului 2009, comuniştii bătrânului Vladimir Voronin, au învinuit România de organizarea evenimentelor din 7 aprilie, fapt pentru care Filip Teodorescu, ambasadorul României la Chişinău a fost expulzat şi a fost introdus un regim de vize foarte dur pentru cetăţenii români; iar situaţia din Republica Moldova semăna izbitor de mult cu cea din Coreea de Nord, un alt regim dictatorial comunist autentic, pe care, dacă l-ar fi apucat „tătuca” Stalin, tare s-ar mai fi bucurat de învăţăceii săi.

    Astăzi, descoperim cu stupoare, că unul dintre organizatorii devastărilor de la Preşedinţie şi Parlament (conform anchetei procuraturii Generale a Republicii Moldova) Eduard Baghirov, evadat misterios din arestul de la „domiciliul” din Chişinău, şi care a înjurat ulterior, în modul cel mai vulgar toate autorităţile din Republica Moldova, a devenit persoană de încredere a lui Vladimir Putin, la alegerile prezidenţiale „extrem de democratice” din Federaţia Rusă.

    „Persoana de încredere” într-o campanie electorală  este o figură atât de importantă, încât nu poate fi oricine, ci doar o persoană verificată anterior foarte atent, care a îndeplinit deja anumite misiuni, care şi-a obţinut un credit de încredere de la candidatul la preşedinţie, ori misiunea pe care a îndeplinit-o blogerul la Chişinău în aprilie 2009, a fost una de maximă importanţă pentru sforari, realizată aproape impecabil, doar că  nu s-a ţinut cont de un mic amănunt — fabulaţia nu a putut fi vândută cetăţenilor Republicii Moldova, oamenii pur şi simplu nu au crezut, nici comuniştilor, nici tutorilor veniţi de la Moscova.

    Sunt departe de gândul că astăzi E. Baghirov este o persoană de încredere a lui V.V. Putin, iar în aprilie 2009, nu era o persoană de încredere a prim-ministrului Federaţiei Ruse, care este şi preşedintele partidului Edinnaia Rossia, aflat la guvernare în FR.

    Stilul misiunii „7 aprilie”, atât de mult seamănă cu operele KGB-iste, pe care fostul–actualul–viitorul lider de la Kremlin le-a orchestrat atâta timp, la unul din job-urile sale anterioare, încât „mă las convins” despre justeţea alegerii lui Baghirov, în calitate de persoană de încredere (cred că verbul „a orchestra” din această frază, poate fi folosit cu succes şi la timpul prezent).

    Câtă măiestrie de propagandă şi dezinformare, combinate cu tupeu şi desconsideraţie — să comiţi o infracţiune, iar vina s-o pui pe umerii altora, încercând să-ţi rezolvi dintr-o mişcare mai multe probleme: să învinuieşti partidele de opoziţie de tentativă de lovitură de stat, iar România, stat membru al UE, să-l izolezi de românii din Republica Moldova, demonizându-l şi învinuindu-l de toate relele, pe care le-au suferit basarabenii în ultimii 200 de ani.

    Acum înţeleg, odată în plus, de ce Partidul Liberal, prin reprezentanţii săi, este ţinut departe de instrumentele legale, prin care poate fi dezlegat „misterul 7 aprilie”, iar tutorii, sforarii, executorii şi alţi şacali băgaţi pentru mulţi ani la puşcărie, pentru batjocura săvârşită la adresa poporului nostru.

    Cred că o denumire mai potrivită a acestui articol  ar fi „Sindromul Stockholm” sau „Mancurţii” — proaspătul tovarăş înregimentat, comunistul Eduard Muşuc, ştie de ce…

    Blogul deputatului Valeriu Munteanu http://munteanu.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com