• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Șoferii vor semafoare cu verde intermitent

    Șoferii vor semafoare cu verde intermitent

    06.02.2012  

    Trei din patru șoferi vor să scape de săgețile verzi din intersecții pentru că nu sunt vizibile pe timp de noapte. În schimb, ei vor semnalele cu verde intermitent.

    Acestea sunt rezultatele unui sondaj făcut în câteva intersecţii din Capitală în care a apărut noul indicator rutier. Şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Adrian Boldurescu, a declarat, în şedinţa de astăzi de la Primărie, că majoritatea şoferilor sunt nemulțumiți de săgeata verde pentru că nu este vizibilă pe timp de noapte. La întrebarea cum este mai bine, cu panou sau cu bec intermitent, 75% au declarat că era mai bine cu becuri.

    „S-a demonstrat că la mijloc sunt ambiţii prosteşti", a declarat în context Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. Primăria a instalat primele semafoare cu semnal verde intermitent până să fie operate modificările respective în Regulamentul circulaţiei rutiere. Guvernul însă a mers pe proiectul MAI, care a propus, în loc de semnal verde intermitent, un panou cu săgeată de culoare verde pe fundal negru, cu vârful spre dreapta. Indicatorul permite conducătorului auto să-şi continue deplasarea în direcţia săgeţii la semnalul roşu al semaforului, de pe banda de circulaţie din dreapta.

    În Chişinău prima placă cu săgeată verde a fost instalată la 21 ianuarie, la intersecţia străzii Bucureşti cu Viaductul Centru - Botanica. Ulterior au mai fost instalate alte 11 plăci.

    www.adevarul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com