• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Anatol Șalaru a avut o întrevedere cu Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Republica Moldova

    Ministrul Anatol Șalaru a avut o întrevedere cu Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Republica Moldova

    03.02.2012  

    Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru a avut astăzi o întrevedere cu  Yacoub Yousef  Hassan Al Hosni, Ambasador al Emiratelor Arabe Unite (E.A.U) în România și Republica Moldova. Cei doi oficiali au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale şi negocierea, în acest context, a unui Acord bilateral privind serviciile aeriene dintre cele două state.

    Ambasadorul Yacoub Yousef Hassan Al Hosni a menționat că Emiratele Arabe Unite mizează pe relații de colaborare în domeniul economic, Republica Moldova constituind o opţiune încă neexplorată pe deplin de investitorii din E.A.U. Ambasadorul a mai adăugat că pentru ţara sa un interes special îl prezintă aviaţia civilă şi dezvoltarea cooperării cu Republica Moldova în acest domeniu, ceea ce s-ar putea materializa prin semnarea unui Acord bilateral de servicii aeriene.

    Ministrul Anatol Șalaru a confirmat necesitatea iniţierii negocierii unui asemenea acord, în scopul creării posibilității companiilor aeriene autohtone și arabe de a efectua zboruri directe dinspre/înspre Emiratele Arabe Unite. Ministrul a declarat că țările arabe sunt o destinație ce prezintă un interes deosebit pentru moldoveni, subliniind deschiderea Ministerului spre o colaborare bazată pe scopuri comune cu Emiratele în interesul cetățenilor ambelor state.

    În finalul întrevederii, s-a decis crearea a unui grup de lucru din care vor face parte experţii ambelor părţi și care urmează să se întrunească într-o ședință în scurt timp pentru a demara negocierile propriu-zise.

    De asemenea, Ambasadorul Yacoub Yousef Hassan Al Hosni şi-a arătat disponibilitatea continuării relaţiilor de colaborare dintre Ambasada E.A.U. de la Bucureşti şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, invitându-l pe Ministrul Anatol Șalaru să participe la Forumul Investițional Global organizat de Emiratele Arabe Unite (E.A.U), care urmează să se desfășoare în  martie 2012, la Abu-Dhabi.

    La întrevedere au mai participat Vlad Cebotari, directorul Autorității Aeronautice Civile și Marcelina Moraru, șefa Direcției relații internaționale și integrare europeană, MTID.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com