• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Valeriu Munteanu: Năravul mârşav al mârţoagei imperialiste sau sticluţa cu vitriol

    Valeriu Munteanu: Năravul mârşav al mârţoagei imperialiste sau sticluţa cu vitriol

    03.02.2012  

    Una dintre numeroasele publicaţii de limbă rusă de la Chişinău, dependentă de aceiaşi cârmuitori cu sufletele cernite de româno-fobie, altădată ziar guvernamental, „Независимая Молдова”, a improvizat în numărul său din 25 ianuarie (preluând distorsionat o afirmaţie făcută la Bălţi), un articol despre o presupusă declaraţie a ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurcă, care zic ei, ar opta pentru micşorarea numărului de studenţi basarabeni, care învaţă în România.
    Acest truc insidios de manipulare, în vechiul stil KGB, plasat în ziar la rubrica „ОБРАЗОВАНИЕ”, putea încăpea uşor la categoria „не-ОБРАЗОВАНЫЕ” sau şi mai bine, putea fi transmis pentru publicare într-o revistă de divertisment, or naivitatea celor care au scris acest material manipulativ, se bazează pe eventuala naivitate a celor care vor citi articolaşul.

    Timp de douăzeci de ani, România a oferit zeci de mii de burse elevilor şi studenţilor din Republica Moldova, chiar dacă în perioada guvernării comuniste, aceştia din urmă, au refuzat cu nonşalanţă, să prelungească acordul de colaborare cu România în domeniul educaţiei. Abia după plecarea comuniştilor de la putere, numărul burselor oferite basarabenilor s-a dublat, ajungând la 2400; copiii noştri având parte de studii de calitate, în licee şi universităţi europene, care sunt de nerecunoscut, după investiţiile pe care l-au avut în ultimii 4–5 ani.

    Formularea din acest articol de ziar „nu se întorc în Patrie” este la fel de ilariantă, or, majoritatea tinerilor din Republica Moldova, care aleg să studieze în România, au o singură Patrie, doar că e în două state româneşti.

    Şi o ultimă curiozitate în acest sens — cei care au contribuit la scrierea acestui material de propagandă au cetăţenia României?

    http://munteanu.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com