• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Consilierul municipal Iurie Nastas: Ce alegi - panou cu săgeată sau semafor cu verde intermitent?

    Consilierul municipal Iurie Nastas: Ce alegi - panou cu săgeată sau semafor cu verde intermitent?

    01.02.2012  

    De curând au fost instalate în câteva intersecții panouri cu săgeată, care le permit șoferilor să vireze dreapta la culoarea roșie a semaforului. Este laudabil faptul că se încearcă fluidizarea traficului și trebuia demult făcut acest lucru.

    Altceva este că, din cauza încăpățânării unora, s-a renunțat la ideea semaforului cu verde intermitent, indicator pe care orice șofer îl înțelege, dar și îl vede pe timp de noapte ori când vizibilitatea este redusă.  Printr-o hotărâre a guvernului, s-a decis instalarea panourilor cu săgeată. N-ar fi fost nicio problemă dacă acest indicator ar fi vizibil și ar fi înțeles de către șoferi.

    Stăteam astăzi în intersecția dintre București și Dacia și urmăream comportamentul șoferilor. Mulți dintre ei nici nu au observat noul indicator rutier și s-au deplasat la dreapta abia la culoarea verde a semaforului.

    Cei care au optat pentru plăcuțe au invocat câteva motive în favoarea lor: cheltuieli mai mici (deși securitatea cetățeanului costă, indiscutabil, mult mai mult), faptul că astfel de indicatoare există în mai multe țări (dar, la fel există și semafor cu verde intermitent) dar și faptul că, potrivit legii, verdele intermitent ar însemna schimbarea culorii semaforului (așa prevede regulamentul, dar asta nu înseamnă că nu poate fi modificat, mai ales că în regulament nu exista nici plăcuța). Niciunul dintre argumente nu stă în picioare.

    Așa că eu optez pentru semafor cu verde intermitent. Tu ce părere ai?

    Blogul consilierului municipal Iurie Nastas http://nastas.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com