• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Disponibilizată de două ori în Moldova – decorată de Guvernul Franţei. Acum e deputată PL!

    Disponibilizată de două ori în Moldova – decorată de Guvernul Franţei. Acum e deputată PL!

    31.01.2012  

    A avut o carieră pe cît de complicată, pe atît de interesantă. Şi-a început activitatea ca şi biolog genetician la Institutul Unional de Cercetări în Domeniul Protecției Biologice a Plantelor, însă a muncit în această calitate doar un an, după care a trecut în jurnalism. De aceea, şi consideră că anume jurnalismul este prima ei profesie. Acum este în politică şi e deputat în Parlamentul RM.

    Este vorba despre Corina Fusu, vicepreşedinta Partidului Liberal, care a acceptat să-i povestească reporterului TRIBUNA cum şi-a început cariera, ce momente plăcute sau mai puţin plăcute i-au rămas în amintire pentru totdeauna.

    Corina Fusu a făcut jurnalism la actualul post public de televiziune timp de aproape 20 de ani. „Prima dată, am fost angajata în 1987. Era perioada sovietică. Dar am lucrat doar trei luni în calitate de prezentatoare, apoi am fost disponibilizată din motivul că vorbeam românește. Am fost reangajată în 1990 și am lucrat timp de 10 ani în redacția “Telematinal”. Am fost prezentatoare, apoi redactor-șef al acestei redacții, am lucrat apoi în departamentul “Actualități”, în calitate de prezentator de știri, dar și de reporter. Din 2000 pînă în 2004, am fost autoarea și prezentatoarea emisiunii „La Francosphere”, o emisiune bilingvă, română-franceză, pentru care Guvernul francez m-a decorat cu Ordinul pentru Promovarea Culturii și Civilizației Franceze. Apoi, în timpul protestelor împotriva cenzurii de la Teleradio-Moldova am fost disponibilizată”, îşi aminteşte vicepreşedinta PL.

    Cele mai frumoase amintiri ale Corinei Fusu sînt cele legate de “Telematinal”. „A fost o perioadă bună pentru televiziunea care renăștea. Am avut o echipă extraordinară, care a fost destrămată în 1993, o dată cu venirea agrarienilor la putere. Alături de colegii mei de atunci, Ștefan Culea, Sergiu Corcebaș, Alexei Revenco, Elena Aftenii și alții, am simțit că putem face presă sinceră, putem face ceea ce gîndim. Aș dori ca acel spirit de atunci, dorința de aduce oamenilor adevărul să renască la „Teleradio-Moldova”. Dar pentru aceasta e nevoie de profesioniști de același nivel cu acei care au lucrat la începutul anilor ’90”, spune Corina Fusu.

    Deşi are amintiri frumoase legate de jurnalism, deputata nu-și dorește să revină la această profesie. Faptul că a fost disponibilizată, ea l-a considerat drept trădare.  „Fiecare om își are un parcurs și, dacă te desparți de ceva la care ții foarte mult, cred că nu mai poți reveni”, spunea ea.

    Acum face politică și speră să reușească în ceea ce şi-a propus. De altfel, ne-a declarat că „politicul și jurnalismul sînt domenii foarte apropiate şi ambele au menirea să facă viața omului mai bună, să mențină şi să dezvolte valorile democratice, să protejeze drepturile omului”.

    www.tribuna.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com