• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Armata Naţională detaşează un contingent în Germania

    Armata Naţională detaşează un contingent în Germania

    31.01.2012  

    Ceremonia militară, desfăşurată luni, 30 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării, a fost organizată cu ocazia participării Armatei Naţionale la exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise”, iar la eveniment au fost prezenţi ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forţelor Armate, Marian Lupu, şi ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser.

    „Acest exerciţiu va ajuta Moldova să-şi întărească capabilităţile existente şi să-şi dezvolte deprinderi noi pentru participarea în operaţiuni internaţionale”, a opinat ambasadorul SUA în R. Moldova, William H. Moser, care consideră că pentru militarii Armatei Naţionale exerciţiul respectiv este o experienţă unică.

    La rândul său, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a specificat că pregătirea trupelor de menţinere a păcii este o prioritate în Armata Naţională, iar militarii noştri vor reprezenta cu cinste R. Moldova.

    „În conformitate cu planurile de dezvoltare a Armatei Naţionale, subunităţile de menţinere a păcii urmează să fie certificate în acest an pentru îndeplinirea operaţiunilor la nivel internaţional. Din acest considerent, sunt convins că acest exerciţiu va spori pregătirea efectivului nostru pentru atingerea acestui deziderat”, a declarat cu referire la detaşarea contingentului militar în Germania, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

    În cadrul evenimentului, Comandantul Suprem Marian Lupu a trecut în revistă contingentul militar şi le-a urat succes la exerciţiul din Germania. Preşedintele a discutat cu ofiţerii superiori despre pregătirea efectivului, echipamentul militar şi misiunile pe care le vor îndeplini, iar la final s-a fotografiat cu aceştia într-o poză de grup.

    Subliniem că în dimineaţa zilei de marţi, 31 ianuarie, Armata Naţională va detaşa la exerciţiul desfăşurat la baza militară din Hohenfels, Germania, 120 de militari profesionişti. Militarii moldoveni vor desfăşura în comun cu subunităţile naţiunilor partenere operaţiuni de patrulare, escortare, deplasare, transportare şi sprijin. Scopul exerciţiului este evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor pentru rotaţia trupelor în cadrul misiunilor internaţionale.

    De menţionat că exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise” este organizat de Comandamentul European al Corpului de Infanterie Marină al SUA. Cheltuielile asociate cu participarea contingentului Armatei Naţionale în exerciţiul din Germania, precum transportarea, cazarea şi diurna militarilor, vor fi suportate de Comandamentul SUA în Europa.

    Menţionăm că Armata Naţională participă în premieră la exerciţiul „Mission Rehearsal Exercise”. Revenirea contingentului Armatei Naţionale în R. Moldova este planificată duminică, 26 februarie.

    După www.army.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com