• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Anatol Şalaru respinge solicitarea de majorare a tarifelor în transportul interurban

    Anatol Şalaru respinge solicitarea de majorare a tarifelor în transportul interurban

    26.01.2012  

    Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor susţine că, în lipsa unei noi metodologii de calculare a tarifelor în transportul interurban, nu poate examina solicitările transportatorilor de majorare a tarifelor. Pe de altă parte, ministerul spune că nu are bani acum pentru această metodologie.

    Ministrul Anatol Şalaru a declarat joi, 26 ianuarie, la şedinţa Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective, că ministerul a decis să se adreseze Institutului de Economie, Finanţe şi Statistică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei pentru elaborarea metodologiei respective. „Am calculat că avem nevoie de 300 de mii de lei, dintre care 190 de mii se vor aloca pentru salarizarea a 5 specialişti care vor lucra la aceasta, dar ministerul nu are aceşti bani”, a menţionat ministrul.

    Oficialul a precizat că se ţine cont de doleanţele transportatorilor, dar majorarea tarifelor trebuie să fie justificată. „Cetăţenii sunt afectaţi de fiecare majorare a tarifelor. Nu putem dispune o majorarea în baza unei cereri a transportatorilor”, a subliniat Anatol Şalaru.

    Directorul executiv al Uniunii Naţionale a Transportatorilor, Eugen Daţco, s-a arătat indignat de poziţia ministerului. „Transportatorii activează în pierdere, mai ales dacă şoferii arendează unităţile de transport. Ei nu primesc bani pentru reparaţii sau salarii, aceştia sunt nevoiţi să activeze ilegal. Suntem gata pentru orice fel de expertize, dar majoraţi mai întâi tarifele cu cele 10%, cu care dintr-o prostie am acceptat să le micşorăm anterior, şi peste câteva luni cu încă 10%”, a cerut Eugen Daţco. Acesta susţine că transportatorii au lucrat în pierdere în ultimii 2 ani şi au acum datorii colosale faţă de companiile de la care cumpără carburanţi.

    Preşedintele Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective, vicepremierul Mihai Moldovanu, a declarat că, fără o metodologie nouă, nu se poate decide o majorare a tarifelor la transportul interurban.

    Ultima majorare a tarifelor pe rutele interurbane de călători a avut loc în anul 2009. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com