• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ex-deputatul PL Vlad Lupan - ambasador cu acte în regulă

    Ex-deputatul PL Vlad Lupan - ambasador cu acte în regulă

    19.01.2012  

     La Cartierul General al ONU din New York a avut loc, ieri, ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare a noului Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Naţiunile Unite, Ambasadorul Vlad Lupan, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass media al MAEIE.

    Primind scrisorile de acreditare, Secretarul General al ONU Ban Ki-moon l-a asigurat pe Ambasador de susţinerea sa deplină în exercitarea acestui mandat şi a adresat mulţumiri pentru susţinerea de către Misiunea Permanentă în timpul preşedinţiei Moldovei a Grupului Est European în vederea realizării priorităţilor Secretarului General ONU. De asemenea, Ban Ki-moon şi-a exprimat încrederea că buna cooperare între Republica Moldova şi ONU, îndeosebi în domeniile prioritare, va fi la fel de constructivă.

    Apreciind înalt conlucrarea pe multiple planuri cu Naţiunile Unite şi asistenţa acordată Republicii Moldova de instituţiile specializate ONU, Ambasadorul Lupan a evidenţiat că problemele dezvoltării durabile, ale drepturilor omului şi egalităţii genurilor, păcii, securităţii internaţionale şi reglementării paşnice a conflictelor, care se regăsesc între priorităţile Secretarului General ONU pentru al doilea său mandat, constituie priorităţi majore şi ale agendei actuale a Republicii Moldova.

    În continuare, Reprezentantul Permanent a confirmat disponibilitatea şi angajamentul Republicii Moldova de a participa activ, implicit în calitate de membru al unor structuri elective ONU la implementarea scopurilor comune ce ţin de promovarea reformei ONU, a dreptului internaţional şi drepturilor omului, dezvoltării durabile, dezarmării şi neproliferării, menţinerii şi consolidării păcii, în special în zonele de conflict.

    Folosind acest prilej, Ambasadorul Vlad Lupan a reiterat Secretarului General ONU invitaţia de a vizita Republica Moldova.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com