• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Guvernul le dă dreptate la doi liberali!

    Guvernul le dă dreptate la doi liberali!

    11.01.2012  
    Prepararea, comercializarea sau distribuirea produselor alimentare fast-food în incinta grădiniţelor şi a şcolilor şi,  în raza de 100 de metri a acestora, va fi interzisă. O inițiativă legislativă, propusă de deputații liberali Valeriu Munteanu și Vadim Cojocaru, a fost susținută miercuri, 11 ianuarie, de Guvern.

    Proiectul de lege prevede ca persoanele fizice, care nu vor respecta această prevedere, urmează a fi sancţionate cu amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale, iar cele persoanele juridice - cu amendă de la 100 la 150 de u.c. (n:n. o unitate convențională  este echivalentul a 20 de lei).

    Andrei Usatâi, ministru al Sănătăţii, a specificat, pentru presă că, că ministerul va elabora, în termen de 60 de zile, lista produselor alimentare interzise preşcolarilor şi şcolarilor, care ulterior va fi distribuită instituţiilor de învăţământ. Legea va avea un impact benefic asupra sănătății copiilor din Republica Moldova, care în multe cazuri cumpără frecvent alimente fast-food, a menționa ministrul.

    Proiectul de lege prevede aplicare în cadrul legislativ a  noţiunii "produs alimentar nerecomandat preşcolarilor şi şcolarilor" care va fi definit ca un produs alimentar cu un aport substanţial de compuşi cu efect dăunător sănătăţii, ca grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari.

    Pentru a intra în vigoare proiectul urmează a fi examinat și aprobat de Parlament.
    www.arena.md 
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com