• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Proiectele Ministerului Mediului de soluționare a problemei depozitării deșeurilor

    Proiectele Ministerului Mediului de soluționare a problemei depozitării deșeurilor

    10.01.2012  

     La gunoiştea din satul Ţânţăreni, Anenii Noi, mai pot fi depozitate deşeuri în următorii 10 ani, iar pentru închiderea poligonului este nevoie de alte opţiuni de depozitare, a declarat, marţi, la o conferinţă de presă, ministrul mediului, Gheorghe Şalaru.

    „Avem o problemă, deşeurile se depozitează vremelnic la Bubuieci. A fost o întrunire a autorităţilor locale din Chişinău şi din Ţânţăreni şi sperăm că problema va fi rezolvată în aşa fel încât să revenim la Ţânţăreni. Consider că la Ţânţăreni pot fi depozitate deşeurile în următorii 10 ani. Acest poligon corespunde tuturor cerinţelor de protecţie a mediului”, a declarat menţionat Gheorghe Şalaru, citat de info-prim-neo.

    Referindu-se la locuitorii satului Ţânţăreni, care au protestat de mai multe ori şi au blocat accesul către gunoişte, cerând ca aceasta să fie închisă, ministrul mediului a întrebat: „Dar ce fac acei cetăţeni care protestează, unde se depozitează gunoiul din Ţânţăreni sau din satele din regiune? Eu cred că nu putem lua deşeurile din Chişinău şi să le ducem în România sau Ucraina. Chiar dacă mergem la acea absurditate şi închidem poligonul, în următorii 20 de ani va trebui în continuare administrat de către autorităţile locale. Trebuie să găsim şi să promovăm proiecte de soluţionare a problemei”, a accentuat ministrul.

    Oficialul a mai spus că trebuie găsite soluţii de sortare a deşeurilor, cu ulterioara lor reciclare. „Proiecte de restructurare a gunoiştii de la Ţânţăreni trebuie să fie propuse de către autorităţile locale. Noi putem să le susţinem, dar nu putem înlocui autorităţile, mai ales în componenţa de 51 de persoane care lucrează la minister. Problemele ce ţin de poligoane, deşeuri, depozite sunt ale autorităţilor locale”, a subliniat ministrul.

    Potrivit lui Gheorghe Şalaru, în Moldova există mai multe probleme cu depozitarea deşeurilor, în special la sate, unde sunt câte 2-3 gunoişti autorizate şi alte 2-3 neautorizate.

    www.tv7.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com