• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  (VIDEO) Vitalie Marinuţă : "Vă doresc să vă întoarceţi acasă cu medalii"

    (VIDEO) Vitalie Marinuţă : "Vă doresc să vă întoarceţi acasă cu medalii"

    01.02.2010  

    Ministrul Apărării a înmînat astăzi, 1 februarie, drapelul Armatei Naţionale sportivilor din cadrul Clubului Sportiv Central al Armatei Naţionale (CSCA), desemnaţi de Comitetul Naţional Olimpic pentru participarea la Jocurile Olimpice de iarnă din Canada.Vitalie Marinuţa i-a înmînat drapelul lui Victor Pînzaru, căpitanul delegaţiei moldoveneşti la Jocurile Olimpice de iarnă. Totodată, ministrul Apărăii a oferit sportivilor cîte un fular cu însemnele Armatei Naţionale şi ale Jocurilor Olimpice de la Vancouver, iar preotul militar a binecuvîntat participarea lor această prestigioasă competiţie.

    „Vă rog să-mi permiteţi să transmit, împreună cu acest drapel, susţinerea totală a militarilor şi angajaţilor civili ai Armatei Naţionale”, a declarat ministrul Apărării. „Vă îndemn să credeţi în victorie şi să nu vă daţi bătuţi chiar dacă în timpul competiţiei pierdeţi o „bătălie”. Vă urăm să vă întoarceţi acasă cu medalii", a accentuat Vitalie Marinuţa.

    Căpitanul delegaţiei moldoveneşti a afirmat că echipa pe care o conduce va depune toate eforturile pentru a evolua demn la Jocurile Olimpice din Canada. „Este o onoare să participăm la Jocurile Olimpice şi am muncit foarte mult ca să ne calificăm la aceste competiţii. Vrem să avem o evoluţie demnă, astfel încît să-i bucurăm pe toţi suporterii noştri", a spus Victor Pînzaru.

    Sportivii CSCA, Victor Pînzaru, Alexandra Camenşcic şi Sergiu Balan, vor participa la proba schi fond, iar la proba sanie va concura Bogdan Macovei. Totodată, Victor Pînzaru, va fi căpitanul delegaţiei moldoveneşti la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver. Sportivul de 18 ani este pregătit de antrenorul Petru Bria şi evoluează pentru CSCA din anul 2006.

    Potrivit Comitetului Naţional Olimpic (CNO), din componenţa delegaţiei moldoveneşti la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver, fac parte şapte sportivi, patru antrenori, trei şefi de echipe, un medic, un şef de misiune, preşedintele CNO şi patru ziarişti.

    Ediţia a 21-a a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfăşura în perioada 12 - 28 februarie 2010. Jocurile Olimpice vor avea loc în paralel cu Jocurile Paralimpice de iarnă, ce reprezintă o competiţie în care concurează persoanele cu disabilităţi. Jocurile Olimpice se vor desfăşura pentru a treia oară în Canada, care a mai găzduit Olimpiada de Vară din 1976 din Montreal şi Olimpiada de Iarnă din 1988 din Calgary.

                                                    

    Sursa: Serviciul de Presă al Ministerului Apărării
     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com