• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Electorală violentă: O maşină a PL vandalizată de poliţişti

    Electorală violentă: O maşină a PL vandalizată de poliţişti

    06.07.2009  
    Locuitorii din s. Chiperceni s-au crucit duminică văzând câţiva poliţişti, aruncând cu două pachete de vopsea într-o maşină parcată vizavi de Primăria s. Chiperceni, Orhei. Automobilul aparţinea lui Sergiu Miron, preşedintele filialei OT a Partidului Liberal Orhei. În acel moment proprietarul se afla în s. Bieşti la o întâlnire cu alegătorii. „Parcasem automobilul vizavi de primărie, lângă un magazin. Am mers împreună cu liderul PL, Mihai Ghimpu prin mai multe sate în acea zi. Când ne-am întors am văzut maşina vandalizată. Sătenii i-au recunoscut pe poliţişti, aceştia erau îmbrăcaţi în civil, dar se deplasau cu o maşină a MAI-ului. Ne-au însoţit un timp la distanţă.”, ne spune proprietarul maşinei.
    Tamara Postu, proprietara unui magazin din preajmă, ne spune că a văzut cu ochii ei cum poliţiştii au aruncat cu vopsea în maşină. „Au făcut mai multe raiduri, apoi s-au apropiat şi au aruncat cu două săculeţe cu vopsea maro. Pare incredibil, ei doar sunt cei care ar trebui să apere ordinea publică, nu să recurgă la acţiuni de vandalizare. Oamenii care eram acolo ne-am apropiat şi am văzut ce-au făcut din maşină după ce aceea au dispărut”. Mărturiile femeii au fost audiate şi de poliţiştii chemaţi la faţa locului să investigheze cazul. A doua zi, după ce a depus mărturiile, a fost vizitată de doi oameni ai legii. „Au încercat să mă intimideze. Le-am spus că ce-am văzut aceea am spus.”, mai susţine Postu.
    Amintim că în dimineaţa zilei de 3 iulie a fost incendiat şi sediul filialei Partidului Liberal de la Orhei de către persoane necunoscute. Au fost înghiţite de flăcări uşa de la intrare şi antreul. Datorită intervenţiei rapide a pompierilor s-a reuşit salvarea unei părţi din bunurile care se aflau în interior. La faţa locului s-a deplasat o echipă de circa 30 de poliţişti. „Ni s-a părut chiar nefiresc că au venit într-un număr atât de impunător, sperăm să aflăm până la urmă cine sunt făptaşii” a mai spus Sergiu Miron.
    Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, a declarat, ca la Orhei au fost probleme grave şi în campania electorală trecută, iar Sergiu Miron, preşedintele organizaţiei teritoriale PL, a fost ameninţat cu moartea de către comisarul de politie din Orhei.

    Svetlana Corobceanu, www.jurnal.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com