• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Republica Moldova nu va fi niciodată stat european dacă nu va reabilita victimele deportărilor

    Republica Moldova nu va fi niciodată stat european dacă nu va reabilita victimele deportărilor

    03.07.2009  
    Partidul Liberal declară că Republica Moldova nu va membru al Uniunii Europene atât timp cât nu va reabilita victimele deportărilor. ”Ca şi atunci, astăzi, ţinta comuniştilor sunt intelectualii. Există oare vreo diferenţă între comuniştii de atunci şi cei de azi, când mii de intelectuali pleacă din ţară, alungaţi de sărăcie”, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu. Potrivit lui, acest lucru reprezintă un nou fel de deportări.
    Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat jurnaliştilor că regimul comunist nu a făcut nimic decât să se căpătuiască cu toată averea deportaţilor. În același timp, Ghimpu a declarat că Republica Moldova nu va ajunge niciodată să devină membru al UE, dacă nu va reabilita victimele deportărilor.
    În cadrul conferinţei de presă, PL a condamnat practicile de deportare în perioada postbelică şi consideră că victimele trebuie să primească recompensă de la cei care se fac vinovaţi de aceste atrocităţi.
    PL a solicitat astăzi reabilitarea deplină a deportaţilor prin modificarea legislaţiei privind restituirea pagubelor pentru victimele deportărilor.
    Totodată liberalii cer autorităților centrale să ridice un complex memorial, din bugetul de stat, în memoria celor care au suferit de pe urma acestui genocid. ”Acest complex memorial va include şi un muzeu care să conţină o bibliotecă complexă, documente, mărturii, investigaţii, chiar şi obiecte de artă ale pictorilor, a precizat membrul PL, Ion Hadârcă. Toate acestea vor constitui argumente prin care regimul comunist să fie acuzat de genocid.
    www.jurnal.md  
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com