• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Declaraţie cu privire la condamnarea acţiunilor de tortură, de tratament inuman şi degradant al tinerilor arestaţi de guvernarea comunistă

    Declaraţie cu privire la condamnarea acţiunilor de tortură, de tratament inuman şi degradant al tinerilor arestaţi de guvernarea comunistă

    17.04.2009  

    Partidul Liberal condamnă recentele acţiuni represive ale guvernării comuniste, care s-au soldat cu decesul a 3 persoane, dispariţia a cel puţin 5 persoane, încarcerarea, maltratarea şi torturarea feroce a sute de tineri nevinovaţi.   

    Partidul Liberal constată că, în pofida declaraţiilor preşedintelui în exerciţiu Vladimir Voronin de amnistiere şi de stopare a violenţelor, în realitate poliţia şi SIS continuă procesul de reţinere a tinerilor, de reprimare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, de încălcare a valorilor democratice şi a normelor statului de drept. PL este îngrijorat în mod deosebit de acţiunile forţelor de ordine de a instaura o adevărată stare de psihoză generală în şcolile, liceele, instituţiile de învăţământ superior, prin raziile pe care le întreprind poliţia şi serviciul de informaţii şi securitate în timpul orelor de studii, la cursuri şi în cămine, precum şi direct în stradă. La ora actuală continuă arestările, maltratările, tortura, fapte dovedite prin mărturiile victimelor care se prezintă zilnic la  sediul Partidului Liberal.

    10_resize.jpg

    12_resize.jpg

    DSCN7630gb_resize.jpg

    Sub paravanul declaraţiilor de stabilitate şi de consens social, guvernarea comunistă încearcă să muşamalizeze proporţiile crimelor săvârşite şi să absolvească de orice responsabilitate pe adevăraţii autori, cei care au ordonat actele de vandalism, represiunile, precum şi pe executanţii nemijlociţi ai ordinelor respective.    

    Partidul Liberal cere oprirea de urgenţă a tuturor acţiunilor represive la care se dedă în continuare guvernarea comunistă, inclusiv  urmărirea, arestarea, torturarea, tratamentul inuman şi degradant aplicat persoanelor arestate. De asemenea, PL insistă asupra asigurării condiţiilor de desfăşurare transparentă a investigării evenimentelor de după 5 aprilie 2009, publicarea listelor complete ale persoanelor reţinute în toate comisariatele de poliţie din republică, a listelor celor eliberaţi, a listelor celor deţinuţi în arest şi a motivelor reţinerii acestora, elucidarea cazurilor de dispariţie a celor 5 persoane, asigurarea accesului reprezentanţilor Consiliului Europei, Parlamentului European şi al organizaţiilor neguvernamentale locale şi internaţionale pentru desfăşurarea liberă şi neîngrădită a propriilor investigaţii, întru stabilirea adevărului.  

    Partidul Liberal îşi reiterează solicitarea de a-şi prezenta poziţia la posturile publice de radio şi televiziune, solicitare rămasă, deocamdată, fără niciun răspuns.

    Nita3a_resize.jpg

    IMG_0300_resize.JPG

    SL383220_resize.jpg


    17 aprilie 2009

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com