• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Apel al Partidului Liberal către alegători

    Apel al Partidului Liberal către alegători

    03.04.2009  

    Stimaţi alegători,

    Alegerile din 5 aprilie 2009 sunt de o însemnătate crucială pentru Republica Moldova. Ele vor hotărî soarta republicii şi destinul nostru pentru o lungă perioadă de timp.
    În această campanie electorală, Partidul Liberal luptă pentru înlăturarea comuniştilor de la guvernare şi realizarea Schimbării în bine a stării de lucruri din Republica Moldova. Astăzi, suntem cel mai sărac stat din Europa, cu o treime din populaţie plecată la muncă peste hotare. Suntem un stat cu un statut incert, care nu ştie încotro se îndreaptă şi ce îl aşteaptă în viitor. Suntem un stat izolat de restul lumii civilizate. Partidul Liberal consideră că situaţia în care ne-a adus regimul comunist nu mai poate continua.
    Regimul comuniştilor din Republica Moldova înseamnă dictatură, lipsă de drepturi, înăbuşirea libertăţii, subdezvoltare economică, sărăcie. Europa nu-i aşteaptă pe comunişti, dar pe Dumneavoastră – da! Uniunea Europeană este în aşteptarea Schimbării în bine pe care trebuie să o facem la 5 aprilie 2009 şi avem convingerea că vom fi primiţi în familia popoarelor europene, potrivit voinţei exprimate de Dumneavoastră.
    Partidul Liberal este hotărît să realizeze cele două obiective fundamentale ale Programului  nostru de guvernare – lichidarea sărăciei şi  aderarea la Uniunea Europeană. Noi vom guverna pentru oameni şi vom apăra interesele oamenilor. Am demonstrat această voinţă politică guvernând capitala - cinstit şi corect, cu grijă pentru cetăţeni şi responsabilitate pentru cheltuirea corectă şi transparentă a banului public. Vom proceda la fel şi la guvernarea republicii.
    Partidul Liberal îşi exprimă disponibilitatea de a forma coaliţia de guvernare, împreună cu partidele democratice şi anticomuniste ce vor intra în Parlament, în baza principiilor unei guvernări responsabile, competente, oneste, exercitată în interesul cetăţenilor. De asemenea, exprimăm convingerea că viitoarea guvernare va asigura stabilitatea politică internă, soluţionarea paşnică a problemei transnistrene, aplicarea consecventă a valorilor şi standardelor europene capabile să accelereze procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, edificarea unor parteneriate reciproc avantajoase cu România şi Ucraina, precum şi a unor relaţii pragmatice şi echitabile cu Federaţia Rusă.

    Partidul Liberal face apel către Dumneavoastră ca, în numele viitorului nostru şi al copiilor noştri, să participaţi activ la alegerile parlamentare de la 5 aprilie 2009, să faceţi o alegere înţeleaptă şi corectă, să nu acordaţi nici un vot partidului comuniştilor.
    Partidul Liberal vă îndeamnă să votaţi Schimbarea mult aşteptată. 

    3 aprilie 2009

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com