• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vicepreşedintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă se întâlneşte cu studenţii basarabeni din Galaţi, Iaşi, Suceava şi Bucureşti

    Vicepreşedintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă se întâlneşte cu studenţii basarabeni din Galaţi, Iaşi, Suceava şi Bucureşti

    18.03.2009  

    Vicepreşedintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă realizează în perioada 17-20 martie o serie de întâlniri cu studenţii moldoveni de la universităţile din Galaţi, Iaşi, Suceava şi Bucureşti, pentru a discuta cu ei despre importanţa deosebită a alegerilor parlamentare de la 5 aprilie şi despre modul cum se pot implica aceştia în realizarea schimbării democratice în Republica Moldova. Vicepreşedintele PL le va vorbi tinerilor despre situaţia din Republica Moldova, ca urmare a 10 ani de guvernare comunistă, şi despre necesitatea de a realiza o schimbare radicală în evoluţia republicii, orientând-o definitiv spre aderarea la Uniunea Europeană.

    O altă problemă pe care o va aborda Dorin Chirtoacă este aceea a votului celor peste 1 milion de  cetăţeni moldoveni aflaţi în străinătate la studii sau la muncă. În pofida a numeroase cereri de a deschide secţii de votare suplimentare în statele UE, venite de la comunităţile de moldoveni de acolo, guvernarea comunistă de la Chişinău nu a întreprins eforturi diplomatice pentru a răspunde adecvat acestor solicitări.
     
    Întâlnirile cu studenţii, care au ca generic ”Un tânăr pentru un viitor european”, se vor referi şi la situaţia tinerilor basarabeni din România şi Republica Moldova, dar şi asupra modului în care autorităţile din cele două state înţeleg să soluţioneze problemele studenţilor: simplificarea procedurii de admitere la studii în România, creşterea burselor, acordarea de facilităţi cetăţenilor din Republica Moldova la angajare şi la acordarea permiselor de muncă,  obţinerea cetăţeniei române, problema vizelor etc. 

    În calitate de exponent al tinerei generaţii în administraţia publică, dar şi în politică, Dorin Chirtoacă va împărtăşi tinerilor basarabeni aflaţi la studii în România din experienţa acumulată în administraţia publică şi în politică, dându-le speranţa şi încrederea că viitorul îl decid tinerii, iar schimbarea în bine se va produce şi în Republica Moldova.

    Întâlnirile vor avea loc în perioada 18-20 martie 2009:

    - miercuri, 18 martie, la Galaţi, începând cu ora 19.00 la Casa de Cultură a Studenţilor (str. Ştiinţei nr. 115)

    - joi, 19 martie, la Iaşi, începând cu ora 19.00 în Sala Gaudeamus, la Casa de Cultură a Studenţilor (str. Vasile Conta nr. 30)

    - vineri, 20 martie, la Suceava, începând cu ora 10.00 în Sala de Conferinţe din Palatul Administrativ (Consiliul Judeţean Suceava, str. Ştefan cel Mare nr. 36)

    - vineri, 20 martie, la Bucureşti, începând cu ora 18.00 la Facultatea de Drept, în sala Aula Magna a Universităţii din Bucureşti (bd. M. Kogâlniceanu nr. 36-46).

    Departamentul de Comunicare al PL

    18 martie 2009

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com