• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Dorin Chirtoacă în discuţie cu alegătorii
    02.07.2009     
    Întîlnire electorală în raionul Rezina a echipei Partidului Liberal
    29.06.2009     
    Lista candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova 
pentru alegerile parlamentare din 29 iulie 2009 din partea 
Partidului Liberal
    27.06.2009     
  • Prima    /   Presa    /   Campanie electorală  /  Amnistia a fost o farsă, iar Voronin nu și-a respectat promisiunile făcute lui Javier Solana, declară PL, PLDM și AMN

    Amnistia a fost o farsă, iar Voronin nu și-a respectat promisiunile făcute lui Javier Solana, declară PL, PLDM și AMN

    26.06.2009  
    Amnistia promisă de Vladimir Voronin este o farsă, iar șeful statului nu și-a respectat promisiunile făcute lui Javier Solana. Declarația aparține reprezentanților PL, PLDM și AMN, lansată azi, 26 iunie, în cadrul unei conferințe de presă.
    Reprezentanții partidelor de opoziție, membri ai Consiliului Politic pentru dialog şi cooperare, au mărturisit că au plecat recent la Strasbourg graţie paşapoartelor româneşti. „Membrii Comisiei de monitorizare de la Strasbourg au fost miraţi de neparticiparea Delegaţiei oficiale a Republicii Moldova. De asemenea, noi le-am comunicat că în Moldova este instuarată o singură dictatură şi anume acea comunistă”, a declarat Corina Fusu, vicepreședinte PL. 

Potrivit lui Alexandru Tănase, prim-vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, există o probabilitate ca europarlamentarii să trimită o misiune de monitorizare pre-electorală care va include atât verificarea listelor electorale cât şi monitorizarea Companiei Teleradio Moldova. 

„Important e ca vocea opoziţiei să fie auzită. Noi am atenţionat că acea amnistie nu s-a produs, este o farsă, nu există niciun document juridic. S-a creat o falsă impresie că opoziţia nu a contestat rezultatul alegerilor din 5 aprilie. Noi le-am zis că toate aceste trei partide am contestat pe care Pulbere, şeful Curţii Constituţionale, le-a numit „maculatură”, a precizat Tănase. 

În context, Corina Fusu a mai specificat că Comisia respectivă a fost mirată când a auzit despre cum a ajuns opoziţia parlamentară la Strasbourg: „La noi există două tipuri de parlamentari: parlamentari din partea comuniştilor care se bucură de toate privilegiile oferite de lege şi din partea opoziţiei, care nu au nici birouri amenajate, nici paşapoarte diplomatice”.

Veaceslav Untilă a anunţat că anterior în delegatia R. Moldova la APCE existau reprezentanţii unei opoziţii false care dezinformau instituţiile europene: „Abia acum instituţiile europene află opinia celeilate părţi cu privire la actul guvernării”. 

În scurt timp Delegaţia va face un Raport pentru a fi prezentat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, ulterior în toamnă va apărea o nouă Rezoluţie.

Amintim că PL, PLDM şi AMN au decis anterior constituirea Consiliului Politic pentru dialog şi cooperare.

Consiliul Politic va avea sarcini precum crearea scrutinului unui front comun anticomunist, monitorizarea şi desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte, mobilizarea şi determinarea electoratului democratic de a se implica activ în procesul electoral.

Consiliul Politic pentru dialog şi cooperare se va întruni săptămânal sau, în funcţie de necesitate, fiind prezidat, prin rotaţie, de preşedinţii formaţiunilor politice respective. Este de menţionat că acest organ va edita şi un Buletin informativ.

UNIMEDIA, 26 iunie 2009
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com